pirmdiena, 2011. gada 7. marts

Latvijas Ārlietu ministrija par spēli

Ārlietu ministrija kopā ar LATO jau trešo gadu organizē NATO Simulācijas spēli Latvijas jauniešiem.
Ministrijai tas ir nozīmīgs publiskās diplomātijas pasākums, jo no vienas puses ļauj iepazīstināt jauniešus ar diplomāta profesiju un aktuālo NATO dienaskārtību no praktiskās puses. Savukārt, jauniešiem tā ir ļoti laba iespēja iejusties reālu diplomātu ikdienas aizkulisēs un arī labāk izprast starptautisko sarunu vešanas specifiku, aizstāvot un pozicionējot savas valsts viedokli, kas ne vienmēr praksē sakrīt ar personisko viedokli.
Ārlietu ministrija ir gandarīta, ka ar katru gadu spēles dalībnieku zināšanu līmenis un interese par NATO pieaug, tādejādi radot pārliecību, ka arī nākotnē mūsu valsts intereses starptautiskajā līmenī tiks aizstāvētas godam.
Vienlaikus, gan lasot jauniešu sagatavotās esejas, gan uzklausot dalībnieku sarunas simulācijas spēles laikā mūsu diplomāti var labāk uzzināt Latvijas jauniešu viedokli un patieso izpratni par starptautiskās drošības norisēm pasaulē.
Šogad galvenā konkursa tēma ir NATO loma Afganistānā, kas ir drošības prioritāte visas Alianses līmenī. Iespējams, tieši jaunieši spēs piedāvāt inovatīvus risinājumus un priekšlikumus kā militāru tā civilu aktivitāšu īstenošanā, kas vērsti uz Afganistānas drošības situācijas stabilizēšanu un valsts atjaunošanu kopumā.

Tāpēc aicinām piedalīties visus jauniešus, kuri vēlas pārbaudīt savas spējas un iejusties NATO valstu līderu lomās! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru